3 kWh

Det är uppenbart att huset inte blir varmt på 3-3,5 kWh. Inte när det är 14 minusgrader. Men man får väl härda ut och tänka att snart blir det mildare och då blir det varmare inne. Jag bär med mig en värmefläkt som värmer där jag är. Då blir det uthärdligt. Så snart jag fixat renoveringen klart på bottenvåningen ska jag släppa på värmen lite mer, annars är jag rädd att kråkorna skulle bli alltför glada.

Jag har haft ett skönt veckoslut, vi var ute och högg en gratisgran i skogen, MED landägarens tillstånd! Skogen var sagolikt vacker med all snö och det var ett litet äventyr att pulsa omkring med barnen och leta fram en duglig. Jag har slutat vara perfektionist när det gäller naturgranar. Det är ingen idé att öda tid, för den felfria granen finns inte i en vanlig skog. Det känns mer avslappnat och tillfredsställande att nöja sig efter tio minuters letande. Och - se - den blev ändå lite sönderpiskad av fartvinden på vägen hem på taket. Ack, några grenar barrade i förtid. Men den duger, trots allt.

Idag köpte jag ALLA julklappar! Hutha! (För att citera Black Adder) Tre faktorer bidrog; det var ett ganska tidsödande planerande innan, en del tur och jag var utan barn. Kanske blev någon klapp inte så bra, kanske är det något som borde kompletteras, men det kan sägas vara klart.

Imorgon kan jag slappna av och bara julstöka och slippa tänka på något annat. Kola och knäcka, pynta gran och dammsuga. Fantastiskt -  så stressfri inför julen och så redo har jag nog inte varit på hela 2000-talet. Man måste genast oroligt fråga sig - vad kommer att gå åt pepparn nu då? Vilken oförutsägbar händelse borde jag ha förutsett som kommer att ångestfylla hela julfriden?

Hittade en DVD-packe med Helgonet, The Saint, med Roger Moore, i färg, för en hygglig penning. En höjdarserie, den och "Snobbar som jobbar" älskar jag. Det finns några säsonger i svartvitt också, men jag tvekar att slå till där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0