Hemlighet avslöjad

Jag föreställer mig att läsarna till bloggen i första hand är arbetskamrater och vänner. Någonstans tänkte jag nog att det i det här stora havet som är Internet, skulle vara svårt för andra att fiska upp den här bloggen. Till exempel borde det vara svårt för mina elever att hitta hit. Men det har de! Hej, förresten!

Det måste finnas någon lösmynt lärarkollega som inte fullt ut fattat den gyllene regeln om diskretion. Därmed har jag gett en liten fingervisning om en som jag tror pratat bredvid mun. Nåväl, det är väl en poäng med att en blogg blir läst.

Idag skrattade vi vid fikabordet. Minnet är lite suddigt, men det handlade bl a om kiltar. Jo, det var om vi skulle åka till Skottland på studieresa hela personalen, och bli tvugna att tälta, så riskerade man att frysa. Men vi kunde hålla värmen genom att använda twinsovsäckar och dela kroppsvärme. Där tyckte Mrs Swim att jag inte skulle vara så exklusiv och välja twinpartner. Man får ju ta den man blir tilldelad. Jo, sa jag, om det vore du - helt ok, men t ex B-jörn är ju lite tveksamt att dela med. Då skulle jag i så fall kräva att han hade dubbla kiltar på sig. Dubbla kiltar... Ja, det kanske vid närmare eftertanke inte gör så stor skillnad.

Idag läste jag något mycket märkligt i Aftonbladet "Hon tog rånaren som sin sexslav" En rysk kvinna på 28 år som ägde en skönhetssalong, tog en 32 årig kille som försökte råna henne på dagskassan som sexslav under flera dagar, fastkedjad, iproppad viagra. Jag berättade det för klassen, som skrattade. Tänk vad märkligt egentligen, vi skrattar åt detta, men om det varit tvärtom, en man som hade en skönhetssalong och höll en rånartjej som sexslav, då hade vi blivit indignerade. Kanske vet vi med oss att det i vår närhet finns flera killar som mer än gärna skulle vilja ha reda på adressen till den där skönhetssalongen, med förhoppningen att något i den stilen skulle hända. I sammanhanget undrar kanske någon hur puckopeo ställer sig, och tänk, det får man allt fortsätta fundera på.

Tiden går så fort, jag har skrivit mer än vad som hamnat på bloggen, eftersom jag känner behovet av lite större censur. I alla fall just idag. Det var nog lite av en chock för mig att ALLA, i stort sett, visste om bloggen och den enda som inte visste att alla andra visste var JAG! Man kan inte annat än att förundras över att Kristina i A-klassen kunde referera från allra första bloggen om mikrovågsugnen. Det betyder ju att hon läst baklänges genom många, många blogginlägg. Vad ska man säga? Om inte annat så var det tack vare henne allt uppdagades. Anmärkningsvärd öppenhjärtighet och ärlighet. Det är vad jag skulle kalla tecken på en kristen livshållning.

Nu får jag trösta mig lite med Barbara, den bärbara. Hon är så bra på att ge värme. Nästan väl varmt på benen, just nu. Hoppas hon inte exploderar på mig - som X:et alltid gjorde...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0